Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Wolverine kalandja folytatódik

2009. 08. 11. 8:27 - aki elkövette: freakin' - Mondd el a véleményed!
Címkék: x men
Kategóriák: előrejelzés

Hugh "i am wolverine" Jackman jelenti: lesz második rész és biza Japánban fog játszódni nagy része. 

Egy kérdés merül csak fel az emberben: minek folytatják? Az első rész buktája után teljesen felesleges, pedig megvolt a potenciál benne, de a készítők a PG-13 korlátai közé zárt pincsikutyát csináltak Rozsomákból. A képregény véres és komor, a film vicces és szar. 

Az első 2 percet éri megnézni belőle talán, igen, az openinget.

 

 

X-men kezdetek: Farkas (X-men Origins 2009)

2009. 05. 06. 16:57 - aki elkövette: freakin' - Mondd el a véleményed!
Címkék: 4pont, akciófilm, képregény adaptáció, x men
Kategóriák: kritika

xmen kezdetek:farkasHát szóval nem ezt vártam. Reménykedtem, hogy a trailerhez hasonlóan fasza filmet kapok az arcomba, de sajnos nem így lett. Pedig már hónapok óta vártam, de kár volt. Nagyon összecsapták azt a forgatókönyvet. Ha erről lett volna szó simán várok még egy-két hónapot. Ám ez még csak haggyán, attól bőven lehetne egy sima popcorn akció stuff, de mikor a CGI is kisovodások álltal van megrajzolva, na akkor elkap az ideg. Mert oké hogy nincsenek kidolgozva azok a karmok, ha hősünktől 40 méterre van a kamera, de mikor premierplánba mutogatják és inkább néz ki papírvágó késnek mint éles karmoknak, na az már gáz. Nem tudom ki volt a felelős a CGIért, de szégyelje magát. A másik dolog, mi a francnak kell erőltetni a romantikus szálat? Wolverine túl tökös ehez. A karakter nem hiába kapta a Rozsomák nevet. És igen, én még mindig ragaszkodom ehhez, tűnjek akármilyen maradinak. 

Hugh 'áj em wolverine' Jackman még mindig cseszett jó Farkas, de szarból még ő sem tud várat építeni. Nem az ő hibája hogy bénán lettek megcsinálva a karmai, meg hogy rossz, üres a forgatókönyv. Gambit zsír, Deadpool is fasza egészen a szépítő plasztikai műtétig. Na utána valami olyan gagyi, hogy ihaj-csuhaj. Lynn Collins cuki, de az ő történeti szálán csak a fejemet fogtam. És akkor ilyen most van? Hát nyilván. De jobban tették volna, ha nem lenne. Aki nemlátta, természetesen nem érti, de ha megnézi, tudni fogja mire gondoltam. Ja, meg van itt nekünk egy Sabretooth-unk, aki megintcsak nem szarral gurigázik. Az ő figurája istencsászár, kár hogy ilyen kevés szerepet kapott az X-men filmekben.

Mint mondottam volt Gambit és Deadpool klasszak, megérdemelnének egy spinoffot. Csak az ne legyen ilyen what the f*ck. Mert ha csak az akciót nézem, már annak is ellőtték a  felét a trélerekben, másik felénél meg rendesen látszik az odavetítés, ami engem speciel kurvára zavart. Ha a vége nem lenne ennyire banális, még akkor sem tudnék túl sok pontot adni rá, de az még rátett egy lapáttal.

Gondolom hogy mehetett ez a stúdióba. Te figyelj már, mit csináljunk hogy a teljesen szarul összerakott forgatókönyvünk mégse rúgja fel annyira a trilógiát? Á tudom már, amnézia. Mint egy rossz szappanopera kb. Nevetséges.

A rengeteg negatívum mellett meg kell említenem a kibaszott jó főcímet, ami azért csapatott ezerrel. Hiába na, egy percig még el is hittem hogy ez jó lehet. Kár, hogy a trailer jobb lett, mint maga a film. Persze egyéni vélemény, másnak ettől függetlenül tetszhet, de én marha nagyot csalódtam. 4/10, csak mert jófej vagyok.

 

 

X-men - Az ellenállás vége (2006)

2009. 04. 18. 11:14 - aki elkövette: freakin' - Mondd el a véleményed!
Címkék: 7pont, képregény adaptáció, x men
Kategóriák: kritika

xmen 3Nos a trilógia utolsó darabjához értem végre. Ígérem, hogy mostantól jóval kevesebb x-men poszt lesz a blogon. De azért ezt a kritikát még megírom. Szóval Halle Berry még mindig irtó dögös Ciklon szerepében, Hugh Jackman még mindig egy állat, a szó jó értelmében, és Ian McKellen még mindig nem szerepel jól Magnetoként. Persze ezt lehet csak én látom így, bizonyítja ezt a 2 Oscar-jelölés is, dehát mindenki különbözik, mindenkinek megvan a maga ízlése. Habár a trilógia utolsó darabja, ennek ellenére még rengetg finomság várható az elkövetkező években. Kapásból hó végén jön az Origins filmek előfutára Farkassal, majd lesz még Magneto és Deadpool eredettörténet is. Egy negyedik X-men filmről is rebesgetnek valamit az okosok, és talán lesz egy másik frencsájz First Class címmel, ahol a fiatal Küklopsz, Jane Grey és Bestia első kalandjait élhetjük át. Szóval lesz mit néznünk X-men fronton a jövőben, csak győzzük majd kivárni. Mindenesetre már közeleg a Wolverine film, ha valaki még nem nézte meg (példának okáért én), vagy aki megnézte az is menjen moziba, hisz mégiscsak ott teljes az élmény.

A harmadik rész kevésbé tetszett, mint a második, ám az első X-men filmnél egy fokkal jobb volt. A történet középpontjában ezúttal Jean Grey áll, és az ő hihetetlen mutánshatalma. Visszatér Magneto, az előző részben magához édesgetett Pyro, valamint új mutánsok is gazdagítják a sötét oldalt. Ottvan a megállíthatatlan Buldózer, valamint a villámgyors Callisto. Viszont az alkotók az egyik legjobb gonosz karaktert herélték ki, bizony Mystiquet. Nem értem mire volt ez jó, dehát ez van.

Másik oldalon is feltűnnek új, vagy eddig kevésbé előtérbe hozott mutánsok. Kolosszus, Angyal, Kitty, csak hogy néhányat említsek. Viszont itt is történt változás, nem is kevés. Igazából kíváncsi leszek, mit hoznak össze az alkotók a negyedik részre, ugyanis az x-men csapat jó része el lett távolítva a filmből. Szintén nem igazán értem miért, de valószínűleg a drámaiságot akarták ezekkel a dolgokkal erősíteni, ami nállam nem igazán jött be.

A történettel semmi gond, kicsit kevésbé átgondolt mint a második rész, ám a látvány kárpótol ezért. Mert meg kell hagyni, marhára látványosra sikeredett a harmadik rész. Sajnos valahol ez a film rovására megy, de még így is sokkal jobb, mint az átlag képregény adaptációk.

Jean Grey feltámad halottaiból, ám már nem teljesen az, aki eddig volt. Kiderül, hogy gyerekkorában került Xavier professzor magániskolájába, ahol hatalmas erejét megpróbálták falak mögé zárni, egy darabig sikerrel. Ám ezért két én jelent meg Jeanben, egy Főnix nevezető pusztító ösztönlény, és Jean, akit oly jól ismer mindenki. A baleset viszont felszínre hozta Főnixet, aki teljesen elnyomja Jean valódi énjét. Mérges, amiért eddig bezárva tartották, ezért mindent elpusztít ami az útjába áll.

Eközben találnak egy mutáns fiút, akinek a közelében minden mutáns erő semmivé lesz. A véréből kinyert anyagot fel akarják használni a mutáns betegség ellen, ám legtöbbjük nem betegségként vélekedik állapotáról, ezért sokan közülük Magneto mellé állnak. A történet középpontja e köré a konfliktus köré helyeződik, valamint megkezdődik a mutáns-ember háború, amely rengeteg áldozatot követel mindkét fél részéről.

A történetről ennyit, megemlíteném még a zenét, ami szerintem nagyon el lett találva. A speciális effektek ebben a részben a leglátványosabbak mindenképp, és a film összességében is nagyon jó. A végét természetesen nyitottan hagyják a készítők, hogy a negyedik részben talán visszatérjen pár ismerős arc is. Lényeg a lényeg, ez nekem 7/10 a sok értelmetlen dologért, melyet előbb már említettem. 

 

 

X-men 2 (X2 2003)

2009. 04. 15. 21:41 - aki elkövette: freakin' - Mondd el a véleményed!
Címkék: 8pont, képregény adaptáció, x men
Kategóriák: kritika

xmen 2A második rész szerintem a legjobb a trilógiából, ha ajánlani kéne, mindenképp ezt választanám. Valahogy sokkal profibb, kiforrottabb, mint az első Xmen. A történet is sokkal jobb, a verekedéseknek is nagyobb súlya van, úgy összességében sokkal többet nyújt, mint a másik két rész. Hálisten itt már nem konkrétan Magneton (Ian McKellen) van a hangsúly, mert az öreg még mindig nem tud színészkedni szerintem. Farkas múltjáról is megtudhatunk egysmást, végre nagyobb hangsúlyt kap az ő karaktere is. Xavier professzor is megmutatja mitől döglik a légy, és új mutánsok is vannak, melyek még jobbak, mint az első részben megismertek. Gondolok itt a német teleportálóra, Kurt Wagnerre. Az ő belépésével kezdődik a film, és hát mit ne mondjak, elég akciódúsra sikeredett. Az az egy jelenet lepipálta az első részt, hát még a többi. Az egész film sokkal akciódúsabb, jobban koreografált, mint társai. Remélem a Wolverinenek sikerül letaszítani a trónjáról.

Az elnök elleni merénylet William Stryker beavatkozását igényli, aki felfedezte Xavier professzor iskoláját, és az az alatt megbúvó titkos bázist. Katonai beavatkozást javasol, és meg is kapja rá az engedélyt. Jól felszerelt katonáival behatol az iskolába, és menekülésre készteti a fiatal diákokat, többüket el is kapják. Farkas is találkozik Strykerrel, és kiderül, hogy nem is olyan ismeretlenek egymás számára. Farkasnak és még néhányuknak sikerül elmenekülni, és a többi diák megmentésére indulnak. A helyszínen számos rejtélyre fény derül, valamint egy összeesküvés képe is kibontakozik.

A történetről direkt nem írtam sokat, ha esetleg valaki nem látta volna, ne legyen benne sok spoiler. A lényeg az, hogy elég jól megírták a forgatókönyvírók, így végigizgulhatjuk az egész filmet. Az összes mutáns jól ki van dolgozva, ebből is látszik, hogy a több nem biztos hogy roszabb is. Megismerhettük Jane Grey valódi erejét is, mely az előző rész óta sokat fejlődött. Mint mondtam már, Kurt Wagner karaktere rohadtul tetszett, kinézetre is csillagos ötös.

Speciális effektek is nagyon ott voltak a szeren. A teleportálás, a mutáns képességek, a harcok, mind-mind nagyon látványosak. A zene is jól volt megkomponálva, a színészek is hozták a várt szintet. A helyszínek különösen tetszettek, főképp a rejtett katonai bázis. Az ott játszódó jelenetek nagyon el lettek találva. Dráma is volt a műben, nem csak agyatlan akciójelenetek. Persze azért nem kell sokra gondolni, ehhez a műfajhoz pont elég.

Igazából az egész filmre egy rossz szavam sem lehet. Tényleg kihozták a maximálisat magukból a készítők, talán a harmadik részre el is fáradtak egy csöppet. Nekem ez a rész tetszett a legjobban, és most egy kis időre ismét csökkent a Wolverine workprint megnézni akarás faktor. Nah ezt most jólmegmondtam, a pontszám pedig 8/10.

 

 

 

X-men - A kívülállók (X-men 2000)

2009. 04. 12. 8:37 - aki elkövette: freakin' - Mondd el a véleményed!
Címkék: 6pont, képregény adaptáció, x men
Kategóriák: kritika

x-men kivülállókHa már nem néztem meg a Wolverinet, valamivel ki kellett tölteni az időt. Gondoltam két legyet egy csapásra, előveszem és megnézem az X-ment, így szórakozok is egy jót, meg az xmen hiányom is csökkenni fog. Sajnos tévedtem, a film semennyire sem enyhítette a várakozásaimat, de legalább múlatta az időt.

Az X-men filmek mindig is a jobb képregényadaptációk közé tartoztak, nem süllyedtek a Hulk vagy a Fantasztikus Négyes szintjére. Ennek ellenére az első rész nem igazán jött be sose. Valahogy nem éreztem a film nézése közben azt, hogy huuhh ez most biztos fájt és hasonlók. Szóval a verekedéseknek meg zuhanásoknak meg a többinek valahogy nem volt meg az az érzete, hogy amit látok az valódi. Pedig egy jó filmnek ezt kéne elhitetnie velem. Na sebaj ha ezen túl tudnám tenni magam, még akkor is van negatívum bőven.

Másik ilyen dolog, hogy színészi játékot nem igazán találnék, még ha keresnék sem. Mikor jön már rá Hollywood, hogy a CGI nem minden esetben adja el a filmet. Jó persze tudom, hogy 2000-es film, és hogy azóta már születtek olyan adaptációk, melyek a színészi játékra is rágyúrtak, gondolok itt a Vasemberre vagy a Dark Knightra, de ettől még nem igazán tudok elvonatkoztatni tölle. Valahogy a főgonosz Magnetoról sem az jutott eszembe, hogy húúú de gonosz, vagy amikor a gépben állt, hogy az most neki húdefájt. Inkább ilyen kényszerű vicsort láttam az arcán, melyet fájdalomként próbált előadni.

Na de lépjünk is tovább, mert hát vannak nekünk X-menjeink is. Farkas cool, Ciklon dögös, Küklopsz durván erős, az ellenfél táborát erősíti Mystique az alakváltó, Sabretooth egy állat (szó szerint), Varangy meg idegesítő. A mutánsokkal semmi gáz, marha jól megcsinálták a CGIket is, arra egy rossz szavunk nem lehet. A filmben talán ez volt a leghihetőbb, tényleg elhittem egy rövid időre, hogy léteznek mutánsok.

A történet egyszerű, de mégis izgul az ember a végén, hogy vajon sikerül-e a gonosznak uralkodnia a jó felett, avagy sem. Adva van egy lány, Vadóc, aki az érintésével képes elszívni a mutánsok életerejét és képességeit egy rövid időre, és ott van Magneto, aki ezt kihasználva akarja a mutáns ellenes gyűlés résztvevőit magukat is mutánsá változtatni, és ugyebár vannak az X-menek, Xavier professzor vezetésével, akik meg akarják őt állítani fondorlatos tervének véghezvitelében. A szálak a végén összefutnak, és történik ami, mindenki nézze meg aki még nem látta, mert igazán jó kis esti kikapcsolódás.

Hiába húztam le ezerrel a filmet, ennek ellenére tetszik, mert kiemelkedik az átlag képregényadaptációk közül, de azért van ennél jobb része is a trilógiának.

 

 

X-men Origins, mi legyen veled?

2009. 04. 11. 19:38 - aki elkövette: freakin' - Mondd el a véleményed!
Címkék: x men
Kategóriák: trailer

xmen origins: wolverineAsszem ez az a film, amit tűkön ülve lehet várni, hogy végre bemutassák a hazai és külföldi mozikban is. Hát az az igazság, hogy már én is rohadtul várom. Biztos sokan vannak, akik már számolják visszafele a napokat, a naptárban húzgálják át piros filccel, mennyit kell még aludni. És rá kell jönni, hogy bizony még elég sokat. A magyar premier április 30. ami ugyan nincs olyan messze, node ha valamit már nagyon várunk, az a pár nap is kínzás lehet. Ennek kapcsán merült fel ennek a postnak is a megírása.

Mint valószínűleg sokan tudjátok, már egy jó ideje netre szivárgott a workprint verzió, ami persze nem végleges, de már megint az a fránya de... szócska. Szóval ennek ellenére hatalmas a kísértés, hogy leszedjük és megnézzük. Hiába hiányzik még belőle elég sok speciális effektus, hiába forgatták újra a végét és változtatták meg, attól a kísértés még ugyanolyan nagy marad. Őszinte leszek, én már leszedtem, ám eddig még nem néztem meg. Arra gondoltam, hogy majd a mozipremier után megnézem itthon szép nyugisan, mit is változtattak rajta a készítők, de be kell valljam, engem is elkapott ez a de soká lesz még dolog.

A másik dolog ami felmerül a nagy képregényrajongóban, hogy akkor most mért is Farkas, amikor eredetileg Rozsomák a képregény szerint. Sokat lehetne vitatkozni, és sokat is vitatkoznak miatta, ám értelme nem sok van, a cím már végleges, azon változtatni úgy sem lehet. Meg amúgy is, az átlagembernek fogalma sincs mi az a rozsomák, ezért álltalában pihepuha, szőrős, ölelgetnivalóan édes erdei állatkára gondol. Persze ez durván eltér a valóságtól, dehát ez sem változtat már semmin. Szerintem a Farkas ilyen szempontból nem is olyan rossz választás, ha már mindenképp meg kellett változtatni. Meg az is elég hülyén jönne ki, hogy az első 3 filmben Farkas, aztán meg Rozsomák.

Azt hiszem, hogy amíg ezt a postot írtam, sikerült lebeszélnem magam arról, hogy megnézzem este, a kérdés már csak az, meddig. Addig is hogy pótoljam a hiányt megnézem még egyszer a film trailerét.